testi-lelki egyensúly

Autogén Tréning tanfolyam

autogén tréning

Az autogén tréning egy olyan relaxációs módszer, ami azon túl, hogy hatékonyan segíti a stressz kezelését, hasznukra válik önmagunk mélyebb megismerésében is. 

A módszer lényegében egy koherensen felépített gyakorlatsor, ami egy vezetővel való gyakorlással könnyen elsajátítható és alkalmazható a mindennapokban. 

A biológiai alapokon nyugvó, orvosilag is elismert tréning J.H. Schultz nevéhez kötődik. Segítségével aktiválható és erősíthető a test öngyógyító folyamata. 

Az autogén szó arra utal, hogy a tréning használata során megtanuljuk alkalmazni a saját belső erőnket, amivel megteremtünk egyfajta befelé figyelő passzív koncentrációt. Ennek során az idegrendszer megnyugtatásával érjük el a teljes testi-lelki ellazultságot, aminek következtében érvényesülnek az autogén tréning pozitív hatásai. 

 

Mik az autogén tréning jótékony hatásai? 

  •  hatékonyabb stresszkezelés és szorongáscsökkentés
  • jobb feszültségtűrés, tűrőképesség növekedése
  • általános közérzet javulása, kiegyensúlyozottság
  • testi-lelki egyensúly
  • nyugodtabb, minőségibb pihenés
  • könnyebb elalvás és visszaalvás
  • megnövekedett kontrollérzet
  • önismeret mélyülése
  • koncentráció javulása, teljesítőképesség növekedése
  • szomatikus betegségekkel való megküzdés, fájdalom enyhítése (orvosi konzultációt nem helyettesít)

 

Kinek ajánlott az autogén tréning? 

Azoknak a felnőtteknek, akik szeretnének megtanulni relaxálni, mélyíteni az önismeretüket és szívesen látják életükben a fenti változások valamelyikét, melyért tenni is hajlandók. 

Mivel a módszer lényege abban rejlik, hogy teljesen személyre szabható, szinte bárki megtanulhatja és alkalmazhatja a saját életében. Azonban -végzettségemből adódóan- hozzám csak akkor jelentkezzen, ha nem rendelkezik pszichiátriai diagnózissal. Ellenkező esetben olyan gyakorlatvezetőt érdemes felkeresnie, akinek van klinikai szakpszichológusi végzettsége is. Súlyos fizikai betegség esetén pedig érdemes konzultálnia az orvosával a módszer használatával kapcsolatban. 

 

A tanfolyam részletei

Időpont: 12 alkalom, hetente 1,5 óra
Helyszín: Budapest/online
Létszám: 5-6 fő
Ár: 5000 Ft/alkalom (összesen 60.000 Ft) 
Csoportvezető: Horváth Annaréka pszichológus, autogén tréning gyakorlatvezető
 

A tavaszi autogén tréning csoportra a jelentkezés lezárult, már zajlik a tanfolyam. A következő csoport szeptemberben indul, jelentkezéshez iratkozzon fel a várólistára. 

Ha további kérdés merült fel Önben az autogén tréninggel vagy a tanfolyammal kapcsolatban, írjon az eletfuszerezo@gmail.com e-mail címre. 

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára és értesülj elsőként az újdonságokról.

A feliratkozással kijelented, hogy elolvastad és megértetted az adatvédelmi szabályzatot.