nyiss ablakot a lelkedre
Szánj időt a hobbidra! | Így töltöm magam kihívás 7. nap

Miért fontos a hobbi űzése a stresszkezelésben?

A szabadidős tevékenység, vagy másnéven hobbi űzése fontos szerepet játszik a stresszel való megküzdésben. Amikor egy számunkra kedves tevékenységet űzünk, teljesen bele tudunk merülni. Amennyiben kellő mértékű kihívás elé is állít minket ez a hobbi, megélhetjük még a flow élményt is.

A stressz adaptív kezeléséhez elengedhetetlen, hogy bizonyos időközönként érezzük, hogy nálunk van a kontroll, hogy szabad akaratunk és elegendő mennyiségű olyan időnk van, amivel mi gazdálkodunk. Nagyon fontos, hogy ezt a szabadidőt okosan használjuk fel. Akkor is eltöltjük az időt, ha csak bambulunk egy gagyi sorozatot a tévében, de feltölteni nem fog minket.

Márpedig ha a stresszel való hatékony megküzdés a célunk, a szabadidőnket olyan módon kell eltöltenünk, amiből töltekezni tudunk.

Hogyan valósítsd meg?

Válassz ki egy számodra kedves tevékenységét, ami feltölt, energiát ad. Ha még nincs ilyen számodra, próbálj keresni egyet. Inspirálódj az interneten, hogy mások mivel foglalják el magukat.

Igyekezz beilleszteni a mai napodba ezt a tevékenységet, még ha csak egy nagyon rövid idő erejéig is.

 

Kellemes kikapcsolódást és feltöltődést kívánok!

 

Teljesítetted a kihívást? Írd meg kommentben a tapasztalataidat, benyomásaidat vagy kapcsolódj Instagramon a többi résztvevővel és oszd meg sztoriban, hogy milyen szabadidős tevékenységet választottál.

 

Ez volt az ‘Így töltöm magam’ kihívás 7. és egyben utolsó napja. Bízunk benne, hogy volt lehetőséged bekapcsolódni a kihívásba és élvezted a feladatokat. Holnap még érkezem egy összefoglaló bejegyzéssel a kihívásról. Ha szeretnéd megosztani az élményeidet, tapasztalataidat, írj bátran e-mailt vagy hozzászólást.

Ide kattintva eléred a kihívás mind a 7 feladatát, ha vissza szeretnél térni valamelyikhez.

 

Még többet szeretnél megtudni és a stresszkezelésről? Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikkeinket:

Hogyan működik a relaxáció és miért kéne neked is relaxálnod?

Miért stresszelünk? 

Stresszbetegségek és hatékony megküzdés

Mindfulness reggeli rutin – 7 tipp a mentális egészségedért

Stresszkezelés hatékonyan? Mutatom

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára!

Már több, mint 150 feliratkozó kapja kézhez hetente az Életfűszerező privát hírlevelét. Csatlakozz te is és értesülj elsőként az újdonságokról, cikkekről és "less be" a terápiás ülésekre!

A feliratkozással kijelented, hogy megismerted és elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót.

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára!

Már több, mint 150 feliratkozó kapja kézhez hetente az Életfűszerező privát hírlevelét. Csatlakozz te is és értesülj elsőként az újdonságokról, cikkekről és "less be" a terápiás ülésekre!

A feliratkozással kijelented, hogy megismerted és elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót.

Ne bízd a szerencsére a pszichológusod megtalálását!

Pszichológushoz szeretnél fordulni, de megrémít a számtalan szakember lehetősége és a furcsa kifejezések, amiket a bemutatkozásukban olvasol? Nem tudod mitől lesz valaki jó szakember? Fogalmad sincs, hogy pszichiáterre, pszichológusra, analitikusra vagy kognitív terapeutára lenne szükséged?

Garantáltan jó pszichológust ajánlani nem tudok, de azt garantálom, hogy miután elolvasod ezt az e-bookot, minden információd meglesz ahhoz, hogy megtaláld a neked megfelelő szakembert.

Töltsd le az INGYENES útmutatót a Neked legjobb szakember megtalálásához!

Kijelentem, hogy elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot. *

Csak értékes leveleket küldünk, spam-et sosem. Olvasd el az adatvédelmi tájékoztatónkat.

Leave A Comment