nyiss ablakot a lelkedre
Beszélgess egy szeretteddel! | Így töltöm magam kihívás 4. nap

Hogyan segít a beszélgetés a stresszkezelésben?

Az emberi kapcsolatok, különösen a jól működők, protektív tényezőnek minősülnek stresszes, megterhelő élethelyzetekben. Ugyanis emberként társas lények vagyunk. Számos kutatás bizonyítja, hogy azok akik párban vagy családban élnek, szignifikánsan hosszabb ideig és relatíve kevesebb egészségügyi problémával élnek.

Azonban nagyon fontos, hogy kapcsolataink ne csak legyenek, hanem ápoljuk is őket. A jó kapcsolatok azok, amik igazán meg tudnak védeni minket, nem pedig a semmilyenek. Az emberi kapcsolatok olyanok, mint a növények. Gondoskodásra, törődésre, táplálásra van szükségük, különben elfonnyadnak.

Ha van egy-két olyan ember az életünkben, akivel igazán közel állunk egymáshoz, mindig számíthatunk egymás támogatására, vigyázzunk ezekre a kapcsolatokra. Ugyanis az ezekkel az emberekkel folytatott beszélgetések feltöltők tudnak lenni, amik segítenek abban, hogy könnyebben küzdjünk meg a minket érő akadályokkal, nehezebben merüljünk ki.

Hogyan valósítsd meg?

Keresd fel az egyik kedves barátodat vagy egy nagyon szeretett rokonodat és kezdjetek el beszélgetni. Nem kell túlgondolni, csak legyen mindkettőtöknek lehetősége beszélni és hallgatni is. Ha jó élmény volt a beszélgetés, feltöltődve fogod folytatni a napod.

Kellemes beszélgetést, közös időtöltést kívánok!

 

Teljesítetted a kihívást? Írd meg kommentben a tapasztalataidat, benyomásaidat vagy kapcsolódj Instagramon a többi résztvevővel és oszd meg sztoriban, hogy milyen élményeket szereztél a beszélgetés során.

Találkozunk holnap, a kihívás 5. napján!

 

Még többet szeretnél megtudni és a stresszkezelésről? Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikkeinket:

Hogyan működik a relaxáció és miért kéne neked is relaxálnod?

Miért stresszelünk? 

Stresszbetegségek és hatékony megküzdés

Mindfulness reggeli rutin – 7 tipp a mentális egészségedért

Stresszkezelés hatékonyan? Mutatom

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára!

Már több, mint 150 feliratkozó kapja kézhez hetente az Életfűszerező privát hírlevelét. Csatlakozz te is és értesülj elsőként az újdonságokról, cikkekről és "less be" a terápiás ülésekre!

A feliratkozással kijelented, hogy megismerted és elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót.

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára!

Már több, mint 150 feliratkozó kapja kézhez hetente az Életfűszerező privát hírlevelét. Csatlakozz te is és értesülj elsőként az újdonságokról, cikkekről és "less be" a terápiás ülésekre!

A feliratkozással kijelented, hogy megismerted és elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót.

Ne bízd a szerencsére a pszichológusod megtalálását!

Pszichológushoz szeretnél fordulni, de megrémít a számtalan szakember lehetősége és a furcsa kifejezések, amiket a bemutatkozásukban olvasol? Nem tudod mitől lesz valaki jó szakember? Fogalmad sincs, hogy pszichiáterre, pszichológusra, analitikusra vagy kognitív terapeutára lenne szükséged?

Garantáltan jó pszichológust ajánlani nem tudok, de azt garantálom, hogy miután elolvasod ezt az e-bookot, minden információd meglesz ahhoz, hogy megtaláld a neked megfelelő szakembert.

Töltsd le az INGYENES útmutatót a Neked legjobb szakember megtalálásához!

Kijelentem, hogy elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot. *

Csak értékes leveleket küldünk, spam-et sosem. Olvasd el az adatvédelmi tájékoztatónkat.

Leave A Comment