testi-lelki egyensúly
Mihez kezdjünk a szeretetnyelvekkel?

Biztosan hallottál már a szeretetnyelvekről, de ha még nem látogass el erre az oldalra és töltsd ki a tesztet, hogy megtudd, mi a Te szeretetnyelved. Amikor megvagy a teszt kitöltésével és tudod az eredményt is, gyere vissza ide, hogy azt is megtudd, miért jó, hogy rendelkezel ezzel az információval és hogyan tudod a mindennapjaid szolgálatába állítani, hogy jól érzed magad a bőrödben és a szeretteid is jól érezzék magukat melletted. 

A  szeretetnyelvek olyan fogalmak, melyek kifejezik, hogy mi okoz az adott embernek boldogságot, mitől érzi azt, hogy szeretik, és milyen módszerrel próbálja mások felé kimutatni a szeretetét.

Öt szeretetnyelvet különböztetünk meg:

  • Elismerő szavak
  • Minőségi idő
  • Ajándékozás
  • Szívességek
  • Érintés

Miért jó, ha tudod mi a Te szeretetnyelved? 

 

Ha tisztában vagy az elsődleges (és esetleg a másodlagos) szeretetnyelveddel, könnyebben megértheted, hogy miért viselkedsz az adott módon különböző szituációkban. 

 

Az én szeretetnyelvem az együtt töltött minőségi idő, tehát akkor érzem magam szeretve és akkor érzem jól magam a bőrömben, ha a másik az idejét adja nekem, amit aktívan töltünk el együtt. 

Ezért tudom, hogy miért vagyok lehangolt, ha csak úgy vagyok valakivel és nem igazán csinálunk semmit, illetve miért tud úgy felvillanyozni egy-egy közös program. 

 

Semmi nem pótolja az önismeretet, hiszen hogy várhatod mástól, hogy megértsen, ha Te magad sem vagy tisztában a saját érzéseiddel és motivációiddal? 

 

A saját szeretetnyelveid megismerése pedig egy könnyű és kifizetődő első lépés az önismeret útján. 

 

Miért jó, ha tudod, mi a partnered, barátaid, családtagjaid szeretetnyelve? 

 

Ezáltal nem csak a saját magad, hanem a másik érzéseit is megértheted, nincs többé feszültség emiatt.

 

Mint fentebb említettem, az én szeretetnyelvem a minőségi idő, Mátyásé pedig az érintés. A kapcsolatunk elején, amíg nem voltunk ezzel tisztában, nehéz volt összehangolnunk a különböző szükségleteinket. Mostanra viszont tudjuk a sajátunk és a másik szeretetnyelvét, ezáltal tudjuk, hogy mi esik neki jól, hogyan lehet meglepni, mire van szüksége ha szomorú és miért reagál úgy, ahogy. 

 

Ha tudod, hogy mi a másik szeretetnyelve, nem akarod tudattalanul ráerőszakolni a sajátodat, hanem úgy próbálsz örömet szerezni neki, hogy az valóban öröm legyen és úgy vigasztalod, ahogy neki az igazán jól esik.  

Te pedig nyíltan ki tudod fejezni a másik felé a szükségleteidet, így mindketten jól érzitek magatokat egymás társaságában. 

 

A szeretetnyelvek ismeretével rendkívüli mennyiségű felesleges energiaveszteségtől, bosszúságtól és stressztől óvhatod meg magadat és szeretteidet.

 

Neked mi a szeretetnyelved és mire világított rá a felismerése? 

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára és értesülj elsőként az újdonságokról.

A feliratkozással kijelented, hogy elolvastad és megértetted az adatvédelmi szabályzatot.

close

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára és értesülj elsőként az újdonságokról.

A feliratkozással kijelented, hogy elolvastad és megértetted az adatvédelmi szabályzatot.

Leave A Comment