testi-lelki egyensúly

EGYÉNI PSZICHOLÓGIAI TANÁCSADÁS

pszichológus tanácsadás

Az egyéni pszichológiai tanácsadás során alaposan körüljárjuk a kliens problémáját. Azonban a nevével ellentétben nem tanácsot, nem egy kész megoldást adok, hanem a klienssel közösen dolgozzuk ki a megfelelő megoldást.

Az üléseken többféle technikával dolgozom, mindig a kliens igényeire szabottan. Gyakran alkalmazok relaxációs technikákat, kognitív elemeket, illetve hangsúlyt helyezünk a gyermekkorban kialakult sémák megfigyelésére és átdolgozására is.

 

pszichológiai tanácsadás

Az alábbi területeken tudok segítséget nyújtani

ÖNISMERET

Önmagunk megismerése nélkülözhetetlen az egészséges, kiegyensúlyozott élet megteremtéséhez.

STRESSZKEZELÉS

Az életünk során megszámlálhatatlanul sok stresszornak vagyunk kitéve, amiket ha nem tanulunk meg adaptívan kezelni, az egészségünk rovására mehet.

ÉRZELEMSZABÁLYOZÁSI NEHÉZSÉGEK

Az érzelmeink megtapasztalása fontos része az életünknek, de meg kell tanulnunk őket helyén kezelni, hogy ne uraljanak minket.

ÉLETVEZETÉSI NEHÉZSÉGEK

Mindenkinek az életében történnek elakadások és mindannyian hozunk olyan döntéseket, amiket később megbánunk. Ha azonban megrekedünk vagy ugyanolyan helyzetekben találjuk magunkat újra és újra, érdemes segítséget kérnünk.

MEGTERHELŐ ÉLETHELYZET

Egy betegség, egy egy kudarc, egy szakítás sokszor feldolgozhatatlannak tűnik egyedül. Azonban nem is kell magunkban szenvedni, merjünk segítséget kérni.

PÁLYAVÁLASZTÁS

Tizenévesen életünk legnagyobb és sokszor legnehezebb döntésének tűnik a jövőbeni hivatásunk kiválasztása. Fontos, hogy segítséget kérjünk, ha úgy érezzük, nem boldogulunk egyedül.

KIÉGÉS

A szükségleteink folyamatos elhanyagolása és az állandó másokra figyelés, illetve a túlzott leterheltség kiégéshez vezethet. Ha el akarjuk kerülni a súlyos pszichés és szomatikus problémákat, fontos megfelelő segítséget kérni.

KAPCSOLATI PROBLÉMÁK

A másokkal való interakció sokszor nehézkes és gyakran fakadnak problémák kommunikációs hiányosságokból, határok nem megfelelő meghúzásából, a másik vagy éppen a saját igényeink figyelembe nem vételéből. Azonban ezek a nehézségek leküzdhetők, így harmonikus és őszinte kapcsolatokat teremthetünk.

Hogyan zajlik a pszichológiai tanácsadás folyamata?

Az e-mailen vagy telefonon keresztül történő bejelentkezést követően időpontot egyeztetünk egy első interjúra.

Ezen az alkalmon körüljárjuk a problémáját. Amennyiben úgy döntünk, tudunk együtt dolgozni, egyeztetjük a következő időpontot az első interjú folytatására. Az első interjút követően (ami általában az első 2-3 alkalom szokott lenni), kijelöljük a tanácsadás fókuszát, meghatározzuk a célokat és meghatározzuk a szükséges alkalmak hozzávetőleges számát. 

A pszichológiai tanácsadás folyamata során közösen dolgozunk azon, hogy a kívánt változás bekövetkezzen. Ehhez szükséges az alkalmakon való pontos és rendszeres megjelenés és az otthoni munkák elkészítése. Amikor úgy érezzük, olyan mértékű változás következett be, amivel teljesíthetőnek tekinthetők a kijelölt célok, elkezdjük a tanácsadási folyamat lezárását vagy -igény esetén- áthelyezzük másik életterületre a fókuszt és új célokat jelölünk ki. A lezárás általában 1-3 alkalmat vesz igénybe, amiben benne van az utánkövetés is szükség esetén.

BEJELENTKEZÉS

A tanácsadásra az eletfuszerezo@gmail.com e-mail címen vagy a 06-20/550-8002 telefonszámon tud bejelentkezni a neve és telefonszáma megadásával, illetve a problémája rövid leírásával. 

A bejelentkező e-mail elküldésével elfogadja az Általános Szerződési feltételeket és az Adatvédelmi Irányelveket.

Hol található a rendelő?

Elég Jó Hely Pszichológiai Tanácsadó Központ

1165 Budapest, Hunyadvár u. 56. II. emelet 3., illetve I. emelet 2. 

Kapcsolat Ambulancia

1062 Budapest, Bajza u. 56. I. emelet 2. (kapucsengő 14)

GYAKORI KÉRDÉSEK

Ilyen esetben igyekezzen minél előbb jelezni, hogy nem fog tudni részt venni az ülésen és megegyezünk egy másik, alkalmasabb időpontról. Azonban, ha a jelzés nem történik meg, vagy csak az ülést megelőző naptári napon, az alkalom megtartottnak minősül és kiszámlázásra kerül. 

Amennyiben semmiképpen nem oldható meg a személyes találkozás, lehetősége van online találkozásokra. Ezt kérem, jelezze a bejelentkezéskor. Azonban online tanácsadás esetén szigorodnak a fizetési feltételek.

A tanácsadás díja 15.000 Ft, mely előre egyeztetett módon készpénzben vagy átutalással kerül kiegyenlítésre. Minden alkalomról számla kerül kiállításra.

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára és értesülj elsőként az újdonságokról.

Már több, mint 100 feliratkozó kapja kézhez hétfő reggelenként az Életfűszerező legfrissebb cikkét tartalmazó levelet. Csatlakozz te is!

A feliratkozással kijelented, hogy elolvastad és megértetted az adatvédelmi szabályzatot.