testi-lelki egyensúly

Rólam

Horváth Annaréka vagyok, pszichológus, autogén tréning gyakorlatvezető és leendő sématerápiás konzultáns.

Gyermekkoromtól kezdve foglalkoztat az emberi agy működése, a viselkedések “miértje” és az érzelmek megélése. Az ehhez társuló segíteni vágyással együtt nem is volt kérdés, hogy biztosan pszichológus legyek-e. 

Az Életfűszerezőt azért alapítottam meg, hogy minél több ember szert tehessen egy alap pszichológiai tudásra, aminek segítségével megértheti, hogy miért érez és viselkedik úgy, ahogy, miért jutnak eszébe mindig ugyanazok a korlátozó gondolatok és hogyan szabadulhat meg tőlük. Szeretném ha az emberek kapcsolódni tudnának saját magukhoz, hogy megteremtsék a saját harmóniájukat.

Amikor nem tartalmat készítek az Életfűszerezőre, akkor egyéni tanácsadást tartok vagy autogén tréning relaxációt oktatok.

 

pszichológus

ALAPELVEIM

2022-től sématerápiás konzultáns jelölt

2020-2021 autogén tréning módszerspecifikus képzés (autogén tréning gyakorlatvezető), Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület (kiképző: dr. Szombathelyi Éva)

2019-2021 pszichológia mesterszak (okleveles pszichológus), Károli Gáspár Református Egyetem

2016-2019 pszichológia alapszak (viselkedéselemző), Károli Gáspár Református Egyetem

Egész életünk arról szól, hogy megtaláljuk azt, ami értelmet ad neki. Minden lépésünket annak fényében tesszük meg, hogy közelebb kerüljünk a hőn áhított boldogsághoz. 

Azonban mindaddig, amíg nem vagyunk tisztában saját magunkkal, amíg nem ismerjük meg önmagunkat és nem alakítunk ki egyfajta belső harmóniát, nem tudunk közelebb kerülni a kiteljesedéshez. 

Ebben tudok a segítségére lenni, hogy ne egy külső forrástól remélje a boldogság érkezését, hanem megtalálja magában a belső erőt és harmóniát, amivel meg tudja valósítani az álmát.

Munkám során integratív szemléletben dolgozom, melynek alapjául a sématerápia szolgál. A tanácsadáson a hozott problémával kezdjük meg a közös munkát, azonban azt vallom, hogy a lényegi változáshoz le kell ásni a probléma gyökeréig és ott dolgozni. 

Az üléseken vegyesen -a kliens érdekeit szem előtt tartva- alkalmazok kognitív, élményalapú és viselkedésterápiás technikákat is. 

Szolgáltatásaim

Ahol dolgozom

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára és értesülj elsőként az újdonságokról.

A feliratkozással kijelented, hogy elolvastad és megértetted az adatvédelmi szabályzatot.