nyiss ablakot a lelkedre
Pszichológusok, tanácsadás, terápia – összefoglaló

A pszichológusok száma rengeteg, azonban a megfelelő szakember megtalálása egyre nehezebb.

Ez a cikk gyűjtemény segítséget nyújt abban, hogy tudd, milyen szempontokat érdemes mérlegelned, amikor a pszichológushoz fordulás mellett döntesz, illetve választ kapsz az út során felmerülő kérdéseidre is.

Milyen tévhitek élnek a terápiával, pszichológiai tanácsadással kapcsolatban? Ha valamilyen hiedelem tart vissza abban, hogy segítséget kérj, olvasd el a cikket.

Elolvasom –»

mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között?

Bár már egyre elterjedtebb, hogy segítőhöz fordulunk, amikor valamilyen mentális problémát tapasztalunk magunkon vagy nehéz élethelyzetbe kerülünk, könnyű elveszni a rengeteg lehetőség között, főleg, ha nem is tudjuk, hogy adott problémával milyen szakembert kéne felkeresnünk. Ebben a cikkben a pszichiáter és a pszichológus közötti különbségeket vizsgáljuk meg.

Elolvasom –»

mi a különbség a sokféle pszichológus között?

Ha már egyszer kerestél pszichológust az interneten, biztos vagyok benne, hogy szembejöttek veled a következő megnevezések: klinikai szakpszichológus, tanácsadó szakpszichológus, pszichoterapeuta. De vajon mit is takarnak ezek a megnevezések? Ebben a cikkben választ kapsz arra, hogy melyik szakpszichológus mivel is foglalkozik pontosan, így tudni fogod, kit keress fel.

Elolvasom –»

milyen módszerekkel dolgoznak a pszichológusok?

Ha eldöntötted, hogy szakemberhez fordulsz és nagybaj bújod a pszichológusok bemutatkozását, a végzettségén túl érdemes annak is utánanézned, hogy milyen módszerrel, módszerekkel dolgozik, hiszen fontos, hogy jól tudjatok együttműködni.

Ebben a cikkben abban nyújtok segítséget, hogy megismerd, milyen pszichológiai módszerek vannak, így ki tudd választani, hogy melyik szimpatikus neked és melyik, amelyiket mindenképp el szeretnéd kerülni.

Elolvasom –»

miért kerül ennyibe a pszichológus

Gyakran merül fel ellenérvként a pszichológushoz forduláskor, hogy nagyon drága a szakember óradíja. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mi rejtőzik a pszichológusok által megadott magas ár mögött.

Elolvasom –»

mi történik a pszichológusnál?

Egyre nő azoknak a száma, akik valamilyen nehézség miatt vagy csak mert szeretnének fejlődni, pszichológushoz fordulnak. Az ő dolgukat szeretném megkönnyíteni ezzel a cikkel, amiben leírom, hogy mire számítsanak, amikor pszichológust keresnek pszichológiai tanácsadás céljából. A cikkben végigvesszük az egész tanácsadói folyamatot lépésről lépésre.

Elolvasom –»

Miben más a pszichológusi és a baráti beszélgetés?

Gyakori ellenérvként merül fel pszichológushoz forduláskor a pénz mellett, hogy “Nekem vannak barátaim, nincs szükségem pszichológusra!”. Ebben a cikkben ledöntöm azt a tévhitet, hogy csak azok járnak pszichológushoz, akik nem tudnak a barátaikkal beszélgetni. Ugyanis egy pszichológiai tanácsadás jóval több egy baráti beszélgetésnél, a cikkből kiderül, hogy miért.

Elolvasom –»

Bízom benne, hogy új tudással lettél gazdagabb a pszichológusokkal, a tanácsadás folyamatával és a pszichológus kereséssel kapcsolatban. Ha bármilyen kérdés maradt benned, amit nem válaszoltam meg, írd meg nyugodtan kommentben az oldal alján.

Ha pedig van valamilyen érdekes terápiás tapasztalatod, amiből más is tanulhat, írd meg bátran az eletfuszerezo@gmail.com címre és anonim módon megosztásra kerülhet az oldalon.

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára!

Már több, mint 150 feliratkozó kapja kézhez hetente az Életfűszerező privát hírlevelét. Csatlakozz te is és értesülj elsőként az újdonságokról, cikkekről és "less be" a terápiás ülésekre!

A feliratkozással kijelented, hogy megismerted és elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót.

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára!

Már több, mint 150 feliratkozó kapja kézhez hetente az Életfűszerező privát hírlevelét. Csatlakozz te is és értesülj elsőként az újdonságokról, cikkekről és "less be" a terápiás ülésekre!

A feliratkozással kijelented, hogy megismerted és elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót.

Ne bízd a szerencsére a pszichológusod megtalálását!

Pszichológushoz szeretnél fordulni, de megrémít a számtalan szakember lehetősége és a furcsa kifejezések, amiket a bemutatkozásukban olvasol? Nem tudod mitől lesz valaki jó szakember? Fogalmad sincs, hogy pszichiáterre, pszichológusra, analitikusra vagy kognitív terapeutára lenne szükséged?

Garantáltan jó pszichológust ajánlani nem tudok, de azt garantálom, hogy miután elolvasod ezt az e-bookot, minden információd meglesz ahhoz, hogy megtaláld a neked megfelelő szakembert.

Töltsd le az INGYENES útmutatót a Neked legjobb szakember megtalálásához!

Kijelentem, hogy elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot. *

Csak értékes leveleket küldünk, spam-et sosem. Olvasd el az adatvédelmi tájékoztatónkat.

Leave A Comment