nyiss ablakot a lelkedre
Relaxálj! | Így töltöm magam kihívás 3. nap

Hogyan segít a relaxáció a stresszkezelésben?

A relaxáció során ellazítjuk a testünket, aminek köszönhetően mentális nyugalmat is megtapasztalunk. Hogyan lehetséges mindez?

A testünk és a lelkünk egyáltalán nem válik szét olyan élesen egymástól, mint ahogy többszáz éven keresztül hitte az emberiség. A test és a lélek szoros összeköttetésben áll egymással. Akár úgy is mondhatjuk, hogy egy és ugyanaz az entitás, csak a testünk a látható, tapintható anyagi része, míg a lélek azok a folyamatok, amik szabad szemmel nem láthatók.

Tehát a testi-lelki változások kölcsönhatásban állnak egymással. Például ha feszültek vagyunk, megfigyelhetjük, hogy ökölbe szorítjuk az öklünket, felhúzzuk a vállunkat, szorosra zárjuk az állkapcsunkat. Egyszóval az izmaink is befeszülnek a pszichés feszültség hatására. Ugyanez igaz fordítva is: ha meghúzzuk vagy elalusszuk a nyakunkat, erős mentális feszültséget is érzünk.

Mindebből következik, hogy az izmaink ellazításával pszichés ellazultságot is elérhetünk.

Hogyan valósítsd meg?

Ha szoktál relaxálni, nyugodtan alkalmazd azt a hanganyagot, amit megszoktál, vagy akár önmagadtól is relaxálhatsz. Ha elsajátítottad már az autogén tréninget, azt illeszd be a mai napodba. Azonban ha teljesen zöldfülű vagy relaxációk terén, az alábbi hanganyag segítségével kipróbálhatod a relaxálást.

Pihentető relaxációt kívánok!

Teljesítetted a kihívást? Írd meg kommentben a tapasztalataidat, benyomásaidat vagy kapcsolódj Instagramon a többi résztvevővel és oszd meg sztoriban, hogy hogyan relaxáltál.

Találkozunk holnap, a kihívás 4. napján!

 

Még többet szeretnél megtudni a relaxálásról és a stresszkezelésről? Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikkeinket:

Hogyan működik a relaxáció és miért kéne neked is relaxálnod?

Miért stresszelünk? 

Stresszbetegségek és hatékony megküzdés

Mindfulness reggeli rutin – 7 tipp a mentális egészségedért

Stresszkezelés hatékonyan? Mutatom

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára!

Már több, mint 150 feliratkozó kapja kézhez hetente az Életfűszerező privát hírlevelét. Csatlakozz te is és értesülj elsőként az újdonságokról, cikkekről és "less be" a terápiás ülésekre!

A feliratkozással kijelented, hogy megismerted és elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót.

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára!

Már több, mint 150 feliratkozó kapja kézhez hetente az Életfűszerező privát hírlevelét. Csatlakozz te is és értesülj elsőként az újdonságokról, cikkekről és "less be" a terápiás ülésekre!

A feliratkozással kijelented, hogy megismerted és elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót.

Ne bízd a szerencsére a pszichológusod megtalálását!

Pszichológushoz szeretnél fordulni, de megrémít a számtalan szakember lehetősége és a furcsa kifejezések, amiket a bemutatkozásukban olvasol? Nem tudod mitől lesz valaki jó szakember? Fogalmad sincs, hogy pszichiáterre, pszichológusra, analitikusra vagy kognitív terapeutára lenne szükséged?

Garantáltan jó pszichológust ajánlani nem tudok, de azt garantálom, hogy miután elolvasod ezt az e-bookot, minden információd meglesz ahhoz, hogy megtaláld a neked megfelelő szakembert.

Töltsd le az INGYENES útmutatót a Neked legjobb szakember megtalálásához!

Kijelentem, hogy elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot. *

Csak értékes leveleket küldünk, spam-et sosem. Olvasd el az adatvédelmi tájékoztatónkat.

Leave A Comment