testi-lelki egyensúly
Sors, szerelem, Toszkána – könyvajánló

A mai cikkben egy kis újdonsággal készültünk Nektek, ugyanis ilyen tartalom még nem volt korábban az Életfűszerezőn. És ez nem más, mint a könyvajánló!

A bemutatkozásomban is említettem, hogy igazi könyvmoly vagyok, ezért nagyon örültem, amiért itt is teret kapnak a könyvek. Eredetileg csak egy olvasmányélményemet terveztem ajánlani Nektek, de közvetlenül a kiszemelt könyv előtt olvastam egy másik regényt, ami annyira tetszett, hogy úgy gondoltam, legyen az egyből rögtön kettő. A másik könyvről az ajánlót itt találod. 🙂

Lori Nelson Spielman: Sors, szerelem, Toszkána

Kérlek, kedvesem, nem mondj nemet ilyen gyorsan. Sokkal érdekesebbnek fogod találni az életet, ha megtanulod ezt mondani: „lehetséges”.

Igen, tudom, a cím egy nagyon csöpögős romantikus regényt sugall és bevallom őszintén, ezt a típust nem szeretem. Csak hát a címben benne van, hogy Toszkána és aminek ez a neve, az azonnal jöhet! Igen, megszólalt az olasz-rajongó. 😉 (Nyaraláson úgy választottam hamburgert, hogy az egyiknek Toscana volt a neve…)

A történet röviden:

Főhősünk, aki egyébként nagyrészt a mesélő is, Emilia New Yorkban él az olasz családjával és a családi vállalkozásban dolgozik, Jól megvan. Van egy lakása, amin a cicájával Karmossal osztoznak, egy hatalmas és szerető családja, legjobb barátja mindig támogatja és mellette áll. Mivel Emilia második lány a családban, megbékélt a sorsával. Ugyanis a Fontana lányok közül az összes másodszülöttet átok sújtja, ami miatt esélyük sincs megtalálni a szerelmet. Aztán Emiliát a nagynénje, Poppy váratlanul meghívja egy olaszországi körútra és azt ígéri, megtöri az átkot.

Eddig nem győztelek meg, hogy nem egy csöpögős lányregénnyel van dolgunk, igaz?

Pedig tényleg nem!

Nem szeretnék spoilerezni, úgyhogy nagyon sokkal több részletet nem is fogok elmesélni. A lényeg, hogy több-kevesebb vívódás után Emilia, Poppy és Emilia unokatestvére, Lucy útnak indulnak, hogy bejárják Olaszországot és az út végére megtalálják, amit kerestek. Ami leginkább önmaguk, csak ezt a két fiatal lány az induláskor, sőt még az út legelején sem tudja.

Nagyon tetszett, hogy a szereplők hús-vér emberek benyomását keltették és nem papírmasé figurákét. Imádtam, hogy lehetett azonosulni a problémáikkal, a gondolataikkal és mindemellett szórakoztatóak is. Igaz, hogy az átok-dolog nem hétköznapi, de mindaz, amin a lányok keresztülmennek miatta, nagyon is az!

Az meg szerintem már csak hab a tortán, hogy Poppyból csak úgy ömlenek a jobbnál-jobb bölcsességek, amik nem csak nagyon viccesek, de megszívlelendők is. Az egyik kedvencem például ez:

Ha kényelmesen kezdesz öltözködni, kedvesem, azzal elindulsz a lejtőn. Jártál már öregek otthonában? Csupa gumírozott szövet és tépőzár.

Ó, és a legjobbat még nem is mondtam: nem kiszámítható a vége! Nem igazán szoktak tetszeni az olyan könyvek (de igaz ez a filmekre és sorozatokra is), amiknél röviddel a kezdés után van egy tippem, hogy mi lesz a végkifejlet és ez a tipp be is jön. (Bezzeg, amikor lottózom nagy ritkán, nincs ilyen szerencsém…!) Szóval ha már előbb nem szerettem volna bele a könyvbe, ezzel tuti megnyert volna magának!

Mikor ajánlom?

Ha könnyed kikapcsolódásra vágysz némi tanulsággal! Ha érdekelnek az olyan történetek, amik nőkről szólnak, nőknek, na meg szeretsz hangosan felnevetni egy-egy jeleneten. Meg persze, ha szereted Olaszországot, mert csodás leírások vannak a könyvben és végigkalauzol Velencén és Firenzén is, így egy kicsit utazni is lehet olvasás közben.

 

Remélem meghoztam a kedved az olvasáshoz!

Ha kíváncsi vagy mindenre, ami Életfűszerező, akkor iratkozz fel hírlevelünkre, hogy garantáltan ne maradj le semmiről sem!

Érdekel a pszichológia? Esetleg Te magad is pszichológus, pszichológus hallgató vagy? Szeretnéd minél több emberhez eljuttatni a tudásodat? Legyél az Életfűszerező szakmai tagja! A részletekről bővebben itt tudsz olvasni.

Jó olvasást!

Kata

close

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára és értesülj elsőként az újdonságokról.

Már több, mint 100 feliratkozó kapja kézhez hétfő reggelenként az Életfűszerező legfrissebb cikkét tartalmazó levelet. Csatlakozz te is!

A feliratkozással kijelented, hogy elolvastad és megértetted az adatvédelmi szabályzatot.

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára és értesülj elsőként az újdonságokról.

Már több, mint 100 feliratkozó kapja kézhez hétfő reggelenként az Életfűszerező legfrissebb cikkét tartalmazó levelet. Csatlakozz te is!

A feliratkozással kijelented, hogy elolvastad és megértetted az adatvédelmi szabályzatot.

Leave A Comment