nyiss ablakot a lelkedre
Miért fontos a szeretetnyelvek ismerete?

Mik azok a szeretetnyelvek? Miért jó, ha ismered a sajátodat, a párodét, szeretteidét? Hogyan segíthetik a kapcsolatotokat a szeretetnyelvek?

A  szeretetnyelvek olyan fogalmak, melyek kifejezik, hogy mi okoz az adott embernek boldogságot, mitől érzi azt, hogy szeretik, és milyen módszerrel próbálja mások felé kimutatni a szeretetét.

Öt szeretetnyelvet különböztetünk meg:

  • Elismerő szavak
  • Minőségi idő
  • Ajándékozás
  • Szívességek
  • Érintés

szeretetnyelvek

Miért jó, ha tudod mi a szeretetnyelved? 

Ha tisztában vagy az elsődleges (és esetleg a másodlagos) szeretetnyelveddel, könnyebben megértheted, hogy miért viselkedsz az adott módon különböző szituációkban.

Ha például a  szeretetnyelved az együtt töltött minőségi idő, akkor érzed magad szeretve, ha a másik az idejét adja neked, amit aktívan töltötök el együtt.

Ha ezzel tisztában vagy, tudod hogy miért vagy lehangolt, miután időt töltöttél valakivel, de nem igazán csináltatok semmit. Azt is megérted, hogy miért tud úgy felvillanyozni egy-egy közös program.

Semmi nem pótolja az önismeretet, hiszen hogy várhatod mástól, hogy megértsen, ha Te magad sem vagy tisztában a saját érzéseiddel és motivációiddal?

A saját szeretetnyelveid megismerése pedig egy könnyű és kifizetődő első lépés az önismeret útján.

 

Miért jó, ha tudod, mi a partnered, barátaid, családtagjaid szeretetnyelve? 

Ezáltal nem csak a saját magad, hanem a másik érzéseit is megértheted, nincs többé feszültség emiatt.

Ha megérted, hogy a párod szeretetnyelve például a testi érintés, sokkal jobban fogod érteni a reakcióit, érzéseit bizonyos helyzetekben.

 

Probléma-e, ha különböző a szeretnyelvetek?

Nem! Probléma csak abból fakadhat, ha nem tudjátok összeegyeztetni. Azonban azzal, hogy tisztában vagytok a másik szeretetnyelvével, sokkal könnyebb dolgotok lesz. Az is előfordulhat, hogy lesznek konfliktusok, amik aktualitásukat vesztik, hiszen csak abból fakadtak, hogy különböző nyelveket beszéltek a szeretetben.

A lényeg, hogy tartsd szem előtt a párod szeretetnyelvét. Ha ő a testi érintéstől éri szeretve magát, ne úgy próbálj meg kedveskedni neki, ami neked esne jól, hanem öleld meg, ajánld fel, hogy megmasszírozod, stb.

Az is fontos, hogy nyíltan kifejezd a szükségleteidet a párod felé, így ő is megfelelően tud szeretni téged.

A szeretetnyelveitek ismeretével rengeted felesleges stressztől, veszekedéstől óvhatjátok meg magatokat.

 

Ha nem vagy tisztában a saját szeretetnyelveddel, látogass el erre az oldalra és töltsd ki a tesztet, hogy megtudd, mi a Te szeretetnyelved. Amikor megvagy a teszt kitöltésével és tudod az eredményt is, gyere vissza ide, hogy azt is megtudd, miért jó, hogy rendelkezel ezzel az információval és hogyan tudod a mindennapjaid szolgálatába állítani, hogy jól érzed magad a bőrödben és a szeretteid is jól érezzék magukat melletted.

 

Küldd el ezt a cikket egy szerettednek, töltsétek ki a tesztet és beszélgessetek róla.

Ha tetszett a cikk, iratkozz fel a hírlevélre, hogy értesülj az újdonságokról, illetve böngéssz a magazin cikkei között.

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára!

Már több, mint 150 feliratkozó kapja kézhez hetente az Életfűszerező privát hírlevelét. Csatlakozz te is és értesülj elsőként az újdonságokról, cikkekről és "less be" a terápiás ülésekre!

A feliratkozással kijelented, hogy megismerted és elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót.

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára!

Már több, mint 150 feliratkozó kapja kézhez hetente az Életfűszerező privát hírlevelét. Csatlakozz te is és értesülj elsőként az újdonságokról, cikkekről és "less be" a terápiás ülésekre!

A feliratkozással kijelented, hogy megismerted és elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót.

Ne bízd a szerencsére a pszichológusod megtalálását!

Pszichológushoz szeretnél fordulni, de megrémít a számtalan szakember lehetősége és a furcsa kifejezések, amiket a bemutatkozásukban olvasol? Nem tudod mitől lesz valaki jó szakember? Fogalmad sincs, hogy pszichiáterre, pszichológusra, analitikusra vagy kognitív terapeutára lenne szükséged?

Garantáltan jó pszichológust ajánlani nem tudok, de azt garantálom, hogy miután elolvasod ezt az e-bookot, minden információd meglesz ahhoz, hogy megtaláld a neked megfelelő szakembert.

Töltsd le az INGYENES útmutatót a Neked legjobb szakember megtalálásához!

Kijelentem, hogy elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot. *

Csak értékes leveleket küldünk, spam-et sosem. Olvasd el az adatvédelmi tájékoztatónkat.

Leave A Comment