nyiss ablakot a lelkedre

A pszichológiai tanácsadás részletei

Úgy döntött, hogy bejelentkezik hozzám egyéni tanácsadásra. Ehhez arra kérem, hogy olvassa el figyelmesen az alábbiakat, hogy tudja mire számítson. 

A tanácsadás célja

A pszichológiai tanácsadás célja, hogy az Ön által tapasztalt nehézséget megvizsgáljuk, megértsük az okát és célt tűzzünk ki a megszüntetésére vagy csökkentésére. 

 

A tanácsadásra való alkalmasság feltételei

Tanácsadásra akkor alkalmas, ha már betöltötte a 18. életévét, nem rendelkezik pszichiátriai diagnózissal és nem áll alkohol vagy kábítószer befolyásoló hatása alatt. 
Fontos, hogy aktív szerepet vállaljon a közös munkában, ne passzívan várja, hogy majd meggyógyítom. Ennek a legalapvetőbb megnyilvánulása, hogy elvégzi a tanácsadási alkalmakon megbeszélt házi feladatokat. 
Vállalni tudja heti rendszerességű üléseket és az ülés díjának időben történő rendezését. 
Pontosan meg tudja fogalmazni az életében nehézséget okozó problémát és az elérni kívánt célt. 
Képes felelősséget vállalni saját magáért és a tetteiért. 

 

A bejelentkezés módja

Bejelentkezni az oldal alján található gombra kattintva tud az űrlap kitöltésével. Az űrlap beérkeztét követően pár napon belül keresni fogom időpont egyeztetése céljából. Az időpontban való megállapodással be is jelentkezett és megkezdhetjük a közös munkát. 

 

A tanácsadási folyamat felépítése

A tanácsadási folyamat 3 szakaszból áll. 

Az első szakasz az első interjú, ami 2-3 alkalmat foglal magába. Ennek a célja, hogy megismerjem Önt, képet kapjak a problémájáról és a nehézségekről, amit az életében okoz. A szakasz végén megfogalmazzuk a tanácsadási célt. 

A második szakasz az aktív munka. Ennek a hossza a probléma fajtájától és súlyosságától függ, előrejelzést az első szakasz végén tudok mondani. Ebben a szakaszban zajlik a legtöbb munka. 

A harmadik szakasz a lezárás, aminek hossza egyénfüggő. Lehet a lezáró szakasz egyetlen alkalom, de akár több is. A lezárás során összefoglaljuk az elér eredményeket. A cél, hogy a tanácsadáson tanultakat egyedül kamatoztassa a saját életében. 

Fizetés és számlázás

Az egyéni pszichológiai tanácsadás díja alkalmanként 15.000 Ft, mely 45 percnyi közös munkát jelent. A díj kiegyenlítése az alkalom végén történik készpénzben, melyről még aznap elektronikus számlát állítok ki. Közös megegyezés alapján lehetőség van átutalásra is a számlán szereplő számlaszámra a megadott határidőig. 

Lemondási feltételek

A lemondási határidő az ülést megelőző 48 óra az első szakaszban. A második szakasztól kezdve 1 héten belüli lemondás fizetési kötelezettséget von maga után. 

Titoktartás

A tanácsadáson elhangzottakra a Pszichológusok Etikai kódexében meghatározott titoktartási kötelezettség vonatkozik. Ez alól kivételt képezhet ön- és közveszélyesség gyanúja. Tovább szakmai szupervíziós csoportban anonim módon megosztásra kerülhetnek információk, amik a tanácsadás további hatékony menetét kívánják elősegíteni. 

Hol található a rendelő?

Elég Jó Hely Pszichológiai Tanácsadó Központ

Hunyadvár u. 56. II. emelet 3., illetve I. emelet 2. 

1165 Budapest

Kapcsolat Ambulancia

Bajza u. 56. I. emelet 2. (kapucsengő 14)

1062 Budapest

Igény esetén lehetőség van online tanácsadásra, ehhez a Google Meet felületét használjuk. 

Bejelentkezés

Kérem, többet is jelöljön be, amennyiben több idősáv is alkalmas Önnek, ugyanis előfordulhat, hogy a kiválasztott idősávban minden időpont foglalt.
https://www.eletfuszerezo.hu/adatvedelmi-tajekoztato/
https://www.eletfuszerezo.hu/aszf/