testi-lelki egyensúly
4 tévhit a pszichológushoz járásról

Rengeteg tévhit kering a pszichológusokról, terápiára járásról. Múlt héten olvashattad az 5+1 tévhitet a pszichológusokról, ezen a héten pedig a pszichológushoz járással kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket osztjuk meg.

Tévhit 1: Csak a bolondok járnak pszichológushoz.

Talán ez a leggyakoribb tévhit a pszichológushoz járással kapcsolatban, ami szerencsére már kezd visszaszorulni.

Pszichológushoz bármelyik egészséges ember fordulhat, akinek nehézsége akadt, legyen az valamilyen döntési helyzet, kapcsolati konfliktus vagy veszteségélmény. Sőt, önismereti, fejlődési céllal is lehet pszichológushoz fordulni.

Tévhit 2: Csak azok járnak pszichológushoz, akik nem tudnak a barátaikkal beszélgetni.

A pszichológusi ülések nem baráti beszélgetések.

A barátaiddal beszélgettek, tehát kölcsönös, ezzel szemben a pszichológusnál, csak rólad van szó. Másrészt a pszichológus képzett szakemberként segít téged, nem baráti tanácsokkal lát el.

Tévhit 3: Önsegítő könyveket olvasok, nem kell pszichológushoz fordulnom.

Az önsegítő könyvek -bár hasznosak lehetnek- nem tudják pótolni a terápia folyamatát, hiszen hiányzik belőlük a személyesség.

Nincsenek olyan sablon tanácsok, amik bárkinek egyformán beválnak.

Tévhit 4: Sok pszichológust követek instagramon, nem kell pszichológushoz fordulnom, mert a posztjaikból tanulva dolgozom magamon.

A pszichológusok az instagramon nem folytatnak tanácsadást, terápiát, legfeljebb gondolatébresztő posztokat osztanak meg, amik elhitethetik veled, hogy dolgozol magadon, de igazi, mély munkát nem tudsz végezni.

Milyen tévhitekkel egészítenéd még ki a listát?

 

Ha tetszett a bejegyzés, böngéssz a korábbi bejegyzések között, illetve iratkozz fel a hírlevélre, hogy hetente értesülj a legfrissebb cikkekről.

Érdekel a pszichológia? Esetleg Te magad is pszichológus, pszichológus hallgató vagy? Szeretnéd minél több emberhez eljuttatni a tudásodat? Legyél az Életfűszerező szakmai tagja! A részletekről bővebben itt tudsz olvasni.

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára és értesülj elsőként az újdonságokról.

A feliratkozással kijelented, hogy elolvastad és megértetted az adatvédelmi szabályzatot.

close

Iratkozz fel az Életfűszerező Hírlevél listájára és értesülj elsőként az újdonságokról.

A feliratkozással kijelented, hogy elolvastad és megértetted az adatvédelmi szabályzatot.

Leave A Comment